1964, 07

1963-1964, eerste klasse betaald voetbal

Semi-profs in de eerste divisie
Betaald voetbal betekende voor vrijwel alle spelers – en zeker die van de eerste divisie – dat ze naast het voetbal nog een baan moesten hebben om zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
Toch kostte het de clubs grote inspanning om voldoende donaties en sponsorgelden bijeen te krijgen om een semi-prof club op de been te kunnen houden. Het lukte het bestuur van De Volewijckers nooit heel grote bedrijven als sponsor te werven. Na de degradatie vertrokken enkele Mosveld-baby’s naar andere clubs: Hassie van Wijk ging naar ADO en Frits Soetekouw naar Heracles. Toch was het eerste elftal bij de start van het seizoen nog redelijk compleet:
Doel: Ruiter (aangekocht),
Achter: Severeynse en De Vries,
Midden:  Ellens, De Ruyter en Looyen,
Voor: Cees Kick, Reuser (Boogaard ziek), Schaft, Frits Kick en Polak.

Falderalderiere?
De eerste twee wedstrijden werden verloren maar thuis tegen het Bossche BVV werd het 2-0. Het Parool van 9 september 1963 was er nog niet zo zeker van dat De Voelwijckers nu aan een zegereeks zouden beginnen. De voorhoede miste meer kansen dan een ander team in een hele competitie zou krijgen. Maar de eerste winst was binnen, zij het tegen de ploeg die in dat seizoen stevig als laatste zou eindigen. Een optimist kon denken dat een ploeg die zoveel kansen wist te creëren uiteindelijk ook gemakkelijker moest gaan scoren. Dat bleek ook het geval. De ploeg wist 6e plaats (van de 16) te bereiken , met 14 gewonnen, 7 gelijk en 9 verloren, met een doelsaldo van 54-41. De spelers die de competitie begonnen beëindigden die ook.

Eind april 1964, bouw jeugdhonk in de Banne gestart. Ph. K. Corstens slaat eerste paal.

Laatste thuiswedstrijd op het Mosveld

De wedstrijd tegen RBC was de laatste competitiewedstrijd die De Volewijckers op het Mosveld speelde. Voortaan moesten ze in het nieuwe stadion in de Banne spelen. Men vreesde al bij het eerste bericht over een gedwongen vertrek een terugloop van het aantal bezoekers doordat het veld afgelegen lag, voorbij Buiksloot, en doordat het de sfeer van het knusse Mosveld binnen een woonwijk miste.

 

De foto geheel boven betreft een ongelukkige actie van Henk Ellens in de wedstrijd tegen de latere afdelingskampioen Sittardia. Via hem belandde de bal in eigen doel, waardoor Sittardia met 1-0 won. Die foto en de foto hierbij stonden onder elkaar in de krant.

 

 

 

link naar bron