1925-1926

1925-1926 Weer kampioen 1e klasse A.V.B.

De Volewijckers streed ook in het tweede seizoen in de 1e Klasse A.V.B. mee om het kampioenschap, maar haakte op het eind af. In de eerste seizoenshelft werd de latere kampioen DJK op het veld achter DRAKA nog met 2-1 verslagen, de uitwedstrijd werd echter verloren.
Het terrein aan de Hamerstraat
Het Sportblad
van 30 juni 1926 schreef over de velden in Noord: ” Benoorden het IJ liggen 18 voetbalvelden, of 10,8 H.A., waarvan er 7 particulier eigendom zijn. De gemeente beschikt hier over 11 terreinen met een oppervlakte van 6,6 H.A. Hiervan zijn er drie terreinen die door Rentegevende Eigendommen zijn verhuurd, nl. aan Schellingwoude (T.D.W. en Schellingwoude) en aan de Hamerstraat het terrein van de Volewijckers.’

Speler van De Volewijckers handtastelijk tegen de scheidsrechter
Eind februari 1926 eindigde de wedstrijd tegen A.V.O.G. in een tumult.

Nico Verdoes
Het was Nico Verdoes van De Volewijckers die de scheidsrechter enige onvriendelijkheden toevoegde en bovendien handtastelijk werd. Later werd bericht dat het zaakje nogal opgeblazen was en dat de indruk was dat de scheidsrechter bij tactisch optreden stellig onheil had kunnen voorkomen (zie verweer van secretaris Ph.Karel Corstens hieronder). Maar Verdoes werd in maart tot 1 juni geschorst.
Hij was sinds het seizoen 1923-1924 speler van De Volewijckers, daarvoor speelde hij bij T.O.G. in Oost.

 

 

 

 

 

 

knipsel

Maker: Prov. Geldersche en Nijmeegsche Courant

Collectie: Delpher

link naar bron