2001

Rob Schulp, voorzitter in woelige tijden

Rob Schulp (1947), Voorzitter in woelige tijden

Zo gaat het vaker; je staat langs de lijn naar je voetballende zoon te kijken en een bestuurslid vraagt of je iets voor de club wil doen. Zo ging het ook met Rob Schulp: zoon Dennis was een getalenteerd voetballertje in de E1 bij de Volewijckers en vader trad na wat aandringen toe tot het jeugdbestuur. Schulp: “Als je iets verstandigs zei, zat je meteen aan een functie vast”. Hij werd jeugdvoorzitter en zou dat een jaar of 10 jaar blijven totdat hij in 1991 voorzitter van de gehele club werd. Voor de eerste keer.

Schulp was helemaal geen Noordeling, hij was opgegroeid in de Watergraafsmeer en werd een verdienstelijke voetballer bij Zeeburgia. Na 3 jaar voorzitterschap gaf hij in 1994 de pijp aan maarten, omdat Schulp zich niet kon verenigen met de financiering van de nieuwe hoofdtribune. De aannemer kwam zijn afspraken niet na en Rob voelde zich in de afwikkeling van deze zaak niet gesteund door de rest van het bestuur. Schulp: “De tribune zou 50.000 gulden kosten, maar we kregen ook nog een meerwerknota van 20.000 gulden. Dat bleek een sigaar uit eigen doos, omdat we onze eigen zondagselectie daarmee betaalden. Toen ik daar iets van zei, kreeg ik veel prominenten binnen de club over me heen. Ja, toen was het voor mij einde verhaal.”
Bijna 7 jaar verdween Schulp bij De Volewijckers naar de achtergrond. Had hij mooi tijd om zijn zoon Dennis te begeleiden in zijn opmars bij Ajax! Gelijktijdig voetbalde hij in de Veteranen bij De Volewijckers, samen met clubleden waarmee hij eerder als voorzitter mot had gekregen. “Die zaken konden we toen goed scheiden”. In 2001 werd Schulp weer gevraagd om voorzitter te worden. Hij wilde dat doen als hij zijn eigen bestuursploeg kon samenstellen. Tot november 2019 zou Schulp de voorzittershamer van De Volewijckers hanteren, inclusief een intermezzo van 6 jaar d.v.c. Buiksloot.

Als voorzitter was Schulp meer dan en bestuurder; op de maandagmorgen was hij ook onderdeel van de schoonmaakploeg en vanuit zijn garage distribueerde hij lange tijd clubshirtjes, broekjes en sokken. Terugkijkend op de periode 2001-2020 moet hij constateren dat hij graag met de club wat hoger had willen voetballen, maar dat is niet gelukt. In januari 2020 werd Schulp voor zijn verdiensten benoemd tot erevoorzitter.

Op de foto links biedt erevoorzitter Schulp de ‘Zilveren pont’ aan de aanvoerder van HBOK, in augustus 1919 de winnaar van het gelijknamige toernooi van De Volewijckers. Op de krantenfoto uit november 1982 zie je Rob Schulp als aanvalsleider van de Beursbengels (4c Zaterdag-knvb) in een wedstrijd tegen Hogerheide.

 

 

 

Foto

Maker: Nico Raad

Collectie: Wim Duyff

link naar bron