1927

1927-1928 Eerste jaar 4e klasse N.V.B.

Staand van links naar rechts:
R.H. (Pa) v.d. Winkel (secretaris van de elftalcommissie), Bab Bogaard (penningmeester) en daarnaast de spelers A.L. Dorlijn (Dries), J.A. van Blijenburgh (Toon), Joop Meulenbroek, N.L. Verdoes (Nico), Henk v.d. Berg, Joop Geurts en voorzitter W.P. Koster (Willem).
Knielend:
G.L. Ehrenfeldt (Louis), A.J.Kievit (Ab), M.J. van Veelen (Tinus), Jan Corstens, S.H.G. v.d. Winkel (Gerrit).
Dit is het elftal dat in 1927-28 voor het eerst deelnam aan de competitie van de Nederlandsche Voetbalbond (N.V.B.). De Volewijckers was in het seizoen 1926-27 kampioen geworden van de 1e klasse B van de Amsterdamsche Voetbalbond (A.V.B.).
Louis Ehrenfeldt was toen behalve speler van het eerste ook 2e secretaris, Tinus van Veelen was behalve doelverdediger van het eerste ook commissaris in het bestuur.

Mosveld
Vanaf 1926 speelde De Volewijckers op het Mosveld. Op deze foto uit 1927 is er nog geen tribune. Op de achtergrond zie je de noordelijke bebouwing van het Mosveld, ter hoogte van de Clematisstraat. De bebouwing van de Latherusstraat (links) volgde pas ca. 1930.

Eindstand 1927-28
In afdeling 4A speelde De Volewijckers tegen W.G.W. (Den Helder), Uitgeest, K.V.V. (Krommenie), Zaandijk, S.L.T.O. (Amsterdam) en A.P.G.S. (Politie Amsterdam). Op de helft van de competitie stond De Volewijckers als nieuwkomer verrassend bovenaan. Maar de club eindigde uiteindelijk als derde achter K.V.V. en A.P.G.S. met 7 gewonnen, 3 gelijk en 2 verloren.

 

Foto uit album

Collectie: Scans HCAN

Adres : Mosveld, Clematisstraat

link naar bron