2013, 12-31

TIJDLIJN 2013-2019

De Volewijckers ging vanaf 1974 verder als amateurclub en fuseerde in 2013 met DWV tot dvc Buiksloot. Vanaf dat moment daalt het ledental en lijkt een neerwaartse lijn onafwendbaar. Totdat de bekende coach en oud-Volewijcker Andries Jonker in 2018 met het plan komt om A.S.C. De Volewijckers nieuw leven in te blazen. Dit plan wordt begin 2019 massaal omarmd door de leden. Sinds 1 juli 2019 is A.S.C. De Volewijckers terug op de Nederlandse velden.

Tijdlijn De Volewijckers 2013-2019 (intermezzo als d.v.c. Buiksloot)

Periode d.v.c. Buiksloot (voluit: DWV Volewijckers Combinatie Buiksloot)

2013 Mei: naam nieuwe fusieclub en clubkleuren zijn bekend gemaakt. Het logo is gebaseerd op de zwaan, het eeuwenoude symbool van Buiksloot.
13-14: Buiksloot start na de fusie met ca. 550 leden.
Start zondag 1 in 2e klasse. Buiksloot speelt voorlopig op sportpark Elzenhagen. Sportpark Buiksloterbanne wordt de komende maanden verbouwd. De eerste thuiswedstrijd van de zondag 1 op Elzenhagen tegen Hillegom wordt een gelijkspel (1-1).
2014 April: samenwerkingsverband tussen Ajax en Buiksloot
Juni: 6 talenten Buiksloot naar profclubs (AZ, Almere City, Volendam).
November: enkele spelers van de veteranen 3 figureren in de tv-serie “Effe geen cent te makke” van Gerard Joling en Gordon.
23 november: vernieuwde sportcomplex Buiksloterbanne geopend met toespraken van voorzitter Rob Schulp en Coby van Berkum, voorzitter Stadsdeel Noord. ING wordt gelijktijdig als hoofdsponsor gepresenteerd.
2015 Degradatie naar 3e klasse
2016 Degradatie naar 4e klasse.
December: Hans Hogenes, Fred Schallies en Theo Sluik benoemd tot Lid van Verdienste
2017 Juni: degradatie zondagteam naar 5e klasse
Zaterdagelftal wordt kampioen 4e klasse
Deelname Veteranen 3 aan tv-serie “De kleedkamer”.
2018 Mei: nieuw kunstgrasveld met kurkkorrels
Juni: voorzitter Schulp wordt op het matje geroepen bij de KNVB om te praten over het voetbalklimaat bij Buiksloot (qua tuchtzaken komt Buiksloot uit op en bovengemiddelde score). Buiksloot staat in de top 10 van probleemverenigingen.
Augustus: Zaterdag 2 speler Nick Klaessens schrijft roman over ervaringen met medespelers d.v.c. Buiksloot (Alles rustig? Een voetbalroman).

Start poging van trainer en oud-Volewijcker Andries Jonker om naam Volewijckers weer terug te krijgen. Hij wordt daarbij gesteund door Co Adriaanse, die tussen 1961 en 1970 bij De Volewijckers voetbalde. Oud DWV-ers onder aanvoering van de oud-voorzitter Peter van Splunter proberen de invoering van de groen-witte kleuren tegen te houden.
Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 november komt Andries Jonker met het idee om per 1 juli 2019 de naamsverandering van d.v.c. Buiksloot naar A.S.C. de Volewijckers door te voeren.

2019 Januari: oud-DWV’ers binnen Buiksloot proberen doen via diverse media een oproep om de naamsverandering te voorkomen.
7 januari: buitengewone ledenvergadering over de toekomst van Buiksloot.
Tijdens een extra buitengewone ledenvergadering op 21 januari werd ingestemd met het voorstel om de naam d.v.c. Buiksloot met ingang van 1 juli te veranderen in A.S.C. De Volewijckers. In totaal waren er 313 stemmen (81 procent) voor en 75 (19 procent) tegen.
4 augustus: feestelijke heroprichting (“wederopstanding”) van De Volewijckers met een parade van oud-Volewijckers naar de kantine. In de kantine houdt o.a. Co Adriaanse een toespraak. Volgens Adriaanse moet De Volewijckers op termijn (na 6 of 7 jaar) in de Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen.
November 2019: aantreden nieuw bestuur o.l.v. voorzitter Miguel Bolsman. Rob Schulp stopt na 18 jaar en wordt (op 5 januari 2020) tot erevoorzitter benoemd.

 

 

 

link naar bron