2013, 12

December 2013. Spelers Veteranen 3 in ‘Effe geen cent te makken’

PERSBERICHT d.v.c. BUIKSLOOT (1 december 2013)
SPELERS VETERANEN 3 D.V.C. BUIKSLOOT FIGUREREN IN ‘EFFE GEEN CENT TE MAKKEN’ MET GEER EN GOOR
Spelers van de Veteranen 3 van d.v.c. Buiksloot hebben twee keer gefigureerd in een team van walking football in de serie ‘Effe geen cent te makken’ van Geer (Gerard Joling) en Goor (Gordon). Zij streden samen met Geer en Goor in een team van het Ouderenfonds op het terrein van ‘De Toekomst’ tegen het team van oud-Ajaxspelers onder aanvoering van Sjaak Swart.

Walking football is een project van het Ouderen Fonds in samenwerking met de eredivisie, waarbij ouderen boven de 65 jaar kunnen voetballen bij hun eigen favoriete voetbalclub. Deze uit Engeland overgewaaide vorm van voetbal hanteert speciale spelregels. Je mag bijvoorbeeld niet rennen en er mogen geen slidings worden gemaakt.
In de serie ‘Effe geen cent te makken’ leven de zangers Geer en Goor een maand lang op AOW-niveau, wonen ze in een rijtjeshuis in Amsterdam-Noord en zetten ze zich in voor het Nationaal Ouderen Fonds.

In het team van het Ouderenfonds speelden naast Geer en Goor de d.v.c. Buikslootspelers Klaas Wolters, Hans van Schijndel, Hans Hogenes, Gerard Schouten, Fred Los en Rob Schulp (niet op de foto). Rein de Vries en Joop van Zoolingen completeerden dit ouderenteam.
De oud-Ajaxspelers waren Leo van Veen, Hanny Das, Dick Schoenaker, Barry Hulshof, Werner Schaaphok en Sjaak Swart.
Scheidsrechter was Frans Derks.

Op 11 december zijn de veteranen van d.v.c. Buiksloot ook uitgenodigd op een benefietgala van ‘Effe geen cent te makken’. Het doel van deze avond is om zoveel mogelijk geld op te halen voor gezellige uitjes voor eenzame ouderen. Tijdens de show wordt ook teruggeblikt op de hoogtepunten uit de serie en ook op de technische hoogstandjes van de ‘walking’ voetballers.

 

link naar bron