1968, 07

1967-1968. Jeugd krijgt kansen onder trainer Jacobs

Aan het eind van seizoen 1967-1968 stond De Volewijckers al op de 5e plaats van onder. De voorlaatste wedstrijd tegen Willem II werd voor beide ploegen een aanfluiting, zij het dat de nummer 3 van de afdeling wel met 6-3 won.

Drie Ajaxieden in de wedstrijd De Volewijckers – AZ’67
In de laatste wedstrijd kon de ploeg nog roet in het eten gooien in de wedstrijd thuis tegen promotiekandidaat AZ’67. Er werden extra kaartverkoop-tijden ingezet en er kwamen 10.000 betalende bezoekers. Een record dat de kas nog een beetje spekte.
De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen en AZ promoveerde. Wie waren die Ajaxieden? Bij AZ speelde Piet Ouderland en Jan van Veen mee, bij De Volewijckers Tonny Fens, die alledrie uitblonken. Bij De Volewijckers speelden trouwens ook ex-Ajaxieden Heerland en Engelsma mee. Ko Stout en Tonny Fens lieten zich op de transferlijst plaatsen terwijl Wout Schaft (te drukke bezigheden) en Petersen (blessure) uitvielen.
Trainer Jacobs wist een jonge snel combinerende ploeg te vormen met inzet van onervaren junioren, maar als je telkens uit eigen jeugd plukt die dan snel wordt weggekocht, bereik je een grens. Het lot van De Volewijckers was – niet voor het eerst – fysieke kracht en ervaring tekort te komen in de Eerste klasse betaald voetbal.


link naar bron