1967, 07

1966-1967. Twee ex-Ajaxieden contract bij De Volewijckers

Weer bungelend onderaan
Begin 1966-1967 kwamen onder trainer Joop de Busser de spelers  Cor Pijl en Ton Fens van Ajax over naar De Volewijckers. Toen er grote gaten in het eerste vielen door ernstige blessures bood De Volewijckers beide spelers een contract aan. Pijl raakte kort daarna zelf geblesseerd.
Het lukte ook onder de nieuwe leiding niet weg te blijven uit de degradatiezone. De Volewijckers stond na 22 van de 38 wedstrijden 3e van onder, net boven Twente en Velox.
 
Op 22 januari 1967 werd de tot dan toe in dat seizoen grootste Volewijckers-winst geboekt in een wedstrijd tegen Sc. Drente (4-1). De week erna verloor de voortdurend betere ploeg van van Blauw-wit, dat meer geluk had.

Conflict De Busser – G.Wagenaar
Begin februari 1967 leverde trainer De Busser via de pers kritiek op zijn oude club. Gerben Wagenaar nam een deel van de grote bevoegdheden van De Busser over en het zag er naar uit dat De Busser al aan het eind van één seizoen zou vertrekken. Daarover had hij al zinspelingen gemaakt.

TV-toestellen op terrein van De Volewijckers
Om te voorkomen dat de wereldkampioenschappen schaatsen in Oslo veel supporters zouden weerhouden naar het stadion in de Banne te komen, werden er tv-toestellen geplaatst en werd de wedstrijd tegen Zaanstreek vervroegd. Die wedstrijd werd met 0-2 verloren. De Volewijckers bleef 3e van onder. Cees Verkerk en Ard Schenk werden die zondag in Oslo 1e en 2e bij het wereldkampioenschap schaatsen. De week erna werd met 7-3 van Volendam verloren. Er werd veel geschoven in de opstelling (bijv. Schaft van midden naar achter en dan weer voor), maar het hielp allemaal niet veel.


De Volewijckers wil in het betaalde voetbal blijven

Bij de halfjaarlijkse ledenvergadering besloot de stichting betaald voetbal de pogingen om in de eerste divisie te blijven voort te zetten, ondanks een negatief saldo door zeer tegenvallende recette. De gaten in de begroting moesten door schenkingen  gevuld worden.

Reddende eindspurt voorkomt degradatie
Op de valreep wist de Volewijckers punten binnen te slepen waaronder een door gelijk te spelen tegen koploper Velox. Hoewel de laatste wedstrijd vlak voor tijd nog uithanden werd gegeven, bleef De Volewijckers nog één punt verwijderd van degradatie.

Tip de Bruin verlaat bestuur van betaald voetbal
Volgens De Bruin zou medebestuurslid Van Houwelingen in de spannende eindfase van de competitie de huishuur opgezegd hebben aan de belangrijke speler Engelsma. Van Houwelingen ontkende dit, maar De Bruin stapte uit het stichting bestuur.

 

link naar bron