1959-1960

1959-1960

(Bij de foto boven: Volewijckers – Vitesse 2-4: Van Alphen probeert koppend te scoren: hij was spil, maar werd naar de voorhoede gehaald.
Bij de foto links: Henk Looyen, ziet dat Schouten van KFC zijn kopbal stopt, Molenaar kijkt toe.)

De eerste helft van het seizoen
Het seizoen 1959-1960 begon veelbelovend met een 0-6 overwinning on Enschede op Rigtersbleek: Kick, Schaft, Boogaard, Schaft, Schaft en De Vries.  Met verlies met 0-1 thuis tegen KFC en een 0-3 winst uit tegen ’t Gooi was het team nog op de goede weg. Maar uiteindelijk werden er in de eerste seizoenshelft van de 15 wedstrijden 7 verloren en 2 gelijkgespeeld. In de tussenstand stond De Volewijckers op een gedeelde 12e plaats. Aan kop stond GVAV, 4 punten los van BVV en Vitesse.

De tweede helft van het seizoen
Tegen het zwakke Rigtersbleek won Volewijckers ook de return met grote cijfers: 5-1.
Maar uit tegen ’t Gooi werd daarna met 2-0 verloren, maar anders dan de uitslag deed vermoeden was De Volewijckers de sterkste ploeg. De voorhoede met Kick, Schaft en Clement, wist de lat beter te raken dan het net. Volgens het Parool zagen de 6000 toeschouwers een slotfase waarin de grenzen van sportiviteit ver werden overtreden. Toen een speller van ’t Gooi  ruw onderuit was gehaald, stroomde het Hilversumse publiek verontwaardigd het veld op. Joop de Busser, ex-Volewijcker en nu trainer van ’t Gooi, moest de scheidsrechter te hulp komen om de mensen weer aan de kant te krijgen. Het bleef tot het eind spannend, maar De Volewijckers scoorde niet.

 

 

Ommekeer?
Van de eerste 8 wedstrijden werden er in de tweede seizoenshelft 5 gewonnen en 1 gelijkgespeeld, waardoor De Volewijckers zowaar naar de met KFC gedeelde 7e plaats klom. En vervolgens werd BVV, de nummer drie, uit met 0-4 verslagen. Door maar 1 wedstrijd in de laatste 8 wedstrijden te verliezen en met 3 gelijke spelen, behield De Volewijckers de 7e plaats in een afdeling met 16 ploegen. In de laatste wedstrijd werd afdelingskampioen GVAV met 2-1 verslagen.

Eindstand
In de 12 wedstrijden tegen de bovenste zes van de ranglijst behaalde De Volewijckers maar 6 punten.

link naar bron