1935

1934-35 3x kampioen 3e klasse, geen promotie

Wie staan er op de foto?
Staand van links naar rechts: Joop Martens (dat seizoen voor het eerst trainer), Gerrit v.d.Winkel, Frans Bognetteau, Joop Geurts, Frans v.d.Hilst, Kootje Stijger, Wim Herfst en grensrechter Joop Wiegel.
Knielend: Aanvoerder Gerben Wagenaar, Piet Hackman, keeper Willem van Oord, Jan Wolzak (met de babypop) en Willem Geerding.
De foto is waarschijnlijk genomen op 17 maart 1935 in Assendelft na de laatste competitiewedstrijd tegen de gelijknamige club.

Titelstrijd met Alkmaarse Boys en Hollandia
De start van het seizoen was slecht. De eerste wedstrijd tegen de Alkmaarse Boys werd met 4-3 verloren. Die vereniging was pas aan het eind van seizoen 1930-1931 opgericht toen een aantal spelers uit onvrede opstapte bij Alcmaria Victrix. De relatieve nieuwkomer was niet van plan de eer aan de inmiddels gevestigde Volewijckers te laten. Het werd een tweestrijd waarbij aanvankelijk Hollandia (Hoorn, sinds 1898) nog stoorde en na drie wedstrijden bovenaan stond. Na 10 van de 16 wedstrijden ging De Volewijckers aan kop, gevolgd door Alkmaarse Boys en Hollandia.
Op 30 december won De Volewijckers thuis de return tegen Alkmaarse Boys met 5-1 en op 13 januari met 2-3 uit tegen Zaandijk. De voorsprong op Alkmaarse Boys bedroeg nu 3 punten. op Hollandia 4 punten (maar de Hoornse ploeg had 1 wedstrijd minder gespeeld). De koppositie werd niet meer afgestaan.

De Volewijckers verstevigde zijn positie door een thuisoverwinning op Helder met 7-2 en een magere thuiszege op Zaandijk 3-2.

Door een gelijkspel tegen H.R.C. dreigde de spanning er nog even in te komen. Met nog één wedstrijd te gaan was de voorsprong op Hollandia geslonken tot 1 punt. Voor Alkmaarse Boys en H.R.C. was met een achterstand van 6 punten de titel al langer onbereikbaar. Hollandia speelde zijn laatste wedstrijd gelijk tegen H.R.C. en De Volewijckers werd door met 1-4 van Assendelft te winnen op 17 maart 1935 afdelingskampioen in de derde klasse K.N.V.B.

Promotiewedstrijden tegen Hercules en DWV
Tegen mede-derdeklasser D.W.V. verloor De Volewijckers de uitwedstrijd met o-2, maar de return werd thuis met 2-0 gewonnen.
Thuis speelde De Volewijckers tegen tweedeklasser Hercules gelijk, maar de uitwedstrijd werd met 5-1 verloren. De Volewijckers tekenden protest aan omdat Hercules met een niet gerechtigde speler het veld was ingegaan. De wedstrijd werd over gespeeld en de stand was toen 1-1. Hercules trok tegen D.W.V. aan het langste eind, zodat D.W.V. en De Volewijckers beide derdeklassers bleven. In het clubblad verscheen een op die dag in Assendelft gemaakte kampioensfoto.

Staand van links naar rechts:
Joop Martens (dat seizoen voor het eerst trainer), Gerrit v.d.Winkel, Frans Bognetteau, Joop Geurts, Frans v.d.Hilst, Ko Stijger, Wim Herfst en grensrechter Joop Wiegel.
Knielend:
Aanvoerder Gerben Wagenaar, Piet Hackman, keeper Willem van Oord, Jan Wolzak en Willem Geerding.

 

 

 

 

Foto

Collectie: De Volewijckers

link naar bron