Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Volewijckers – D.W.V., eind oktober 1932 op het Mosveld, werd aan de westzijde van het veld deze foto gemaakt. Op de achtergrond zie je links de school aan de Papaverhoek meer naar rechts (tussen de spelers) het dak van de gereformeerde Mosveldkerk en rechts het dak van het theater Astoria aan het Mosplein.

Wie staan er op de foto?
Met een slag om de arm waar het de D.W.V.-ers betreft:
Van links naar rechts staand (ook naar voren ): Jan Sinkeldam, …, Freek de Jong, doelverdediger? grensrechter, Cor Visser, Tinus Hartsuiker, Arie Vermeulen, ?Reder,
doelman Volger?, Willem Brand, …, …, Joop Wolzak? Henk Heineman en Joop Blauboer.
Geknield vooraan: …, Joop Bauboer?,
Joop Blijenburg?, Wim Herfst?, Gerrit v.d.Winkel, Joop Witte, Gerben Wagenaar, Frans v.d. Hilst, grensrechter Tj.Visser, Joop Geurts, J.H. van Voorst?.
Op de foto is mooi het materiaal te zien: de bal en de kicksen

D.W.V. en De Volewijckers in één afdeling
In het seizoen 1932-33 streden de eerste elftallen van D.W.V. en De Volewijckers voor het eerst tegen elkaar in een reguliere competitie. Er werd veel verwacht van de twee wedstrijden en De Sportkroniek schreef: “De wedstrijden tusschen De Volewijckers en D.W.V. worden nu een soort Holland – België ontmoeting.” Eind oktober stonden de clubs samen aan kop, met De Volewijckers een wedstrijd minder gespeeld. Begin december was er eindelijk een onderlinge krachtmeting. De Volewijckers versloeg D.W.V. met 2-1. De Sportkroniek: “Er was groote belangstelling, naar schatting 3000 bezoekers. Voor de rust hadden de Volewijckers het beste van het spel, hetgeen tot uitdrukking kwam in een fraai doelpunt van Witte (1-0). Na de rust bracht dezelfde speler door een kopbal de stand op 2-0, waarna D.W.V. sterker werd en de stand verkleinde  (2-1). Hoewel D.W.V. tot het einde in de meerderheid bleef, kwam er in de stand geen verandering meer.”

Hollandia strijkt met de eer
Half december waren DWV en De Volewijckers op de helft van de competitie beide nog kanshebbers in de 2e klasse B. De return D.W.V. – De Volewijckers werd met 0-2 gewonnen.
Eind februari stond Hollandia (Hoorn) 6 punten voor op runners-up De Volewijckers en OSV die beide een wedstrijd minder hadden gespeeld. (Winst was 2 punten, gelijk 1 punt). Winst tegen Hollandia was de laatste kans voor De Volewijckers de koploper nog in te halen. Hollandia verloor op het Mosveld met 2-1.  De achterstand was nu 4 punten met één wedstrijd minder gespeeld. (zie afbeelding.)
Hollandia moest nog thuis tegen Helder en Meervogels spelen en uit tegen KVV.
De Volewijckers wachtte nog wedstrijden met OSV en Helder thuis en KVV en Assendelft uit. Met KVV werd gelijkgespeeld maar van concurrent OSV werd door Volewijckers met 6-1 gewonnen. Tegen Assendelft werd het een gelijkspel (2-2). De 5-3 tegen Helder kon toen niet meer baten, want koploper Hollandia won drie wedstrijden op rij en werd daardoor weer kampioen van een afdeling van de 2e klasse.