1928

1928, het bestuur

Het bestuur in 1928
Van de Broek en Koster behoorden tot de vaders die vanaf 1920 de net opgerichte vriendenclub van hun zonen hielpen organiseren. Er moest een bestuur komen, een speelveld gevonden worden, clubkleding gekozen en gemaakt worden en ze moesten zich inschrijven bij de A.V.B. om deel te kunnen nemen aan de competitie. Het eerste jaar werd daarvoor gebruikt. Bij de inschrijving bij de A.V.B. moest een nieuwe naam gekozen worden.

Het eerste bestuur
In het eerste bestuur waren de vaders Van der Broek, Reekers en Koster voorzitter, secretaris en penningmeester. J.F. Reekers (de opa van Jan Donkers) was maar kort lid en bestuurslid, in de ledenlijst van 1923-24 zijn. zijn naam en die van zijn zoon niet meer te vinden.
Van de jongeren die toen ook speler waren, zaten onder andere Tj. Visser (18) , en Ph. K. Corstens (21) al in het bestuur.
In het schema is goed te zien dat de vaders nog lange tijd ondersteunend actief bleven. Lange tijd behoorden de bestuursleden tot de leden van het eerste uur. Pas in het seizoen 1932-33 traden er leden tot het bestuur toe die niet vanaf het begin lid waren.

Foto uit album

Collectie: Scans HCAN

link naar bron